Organet E Brendshme

Temat në forum 'Mjekësi' Filluan nga Bukurmals, 7 Gusht 2011.

 1. Bukurmals

  Bukurmals

  i bashkuar:
  7 Gusht 2011
  Mesazhe:
  3,938
  Pëlqej të dhënat:
  9,694
  Poenat nga trofej:
  609
  ORGANET E BRENDSHME NË TRUPIN E NJERIUT

  [​IMG]

  Përbëhen nga:

  1. Kërcenjët –Pllakës të Laringut (Certilago thyroidea des Larynx)
  2. Gjendra pllakës (Glandula thyroidea
  3. Gabzerri (Trachea)
  4. Damari i majtë i Rrahjes (left Arterie)
  5. Veni qarkullues (jugularis anterior Vena)
  6. Mushkëritë (Pulmo, Lunge)
  7. damari kryesor i Rrahjes “Aorta”
  8. Barkusja e djatht e Zemres
  9. Lapra e djathë dhe e majt e Mëlqisë (Pepato)
  10. Lukthi
  11. Shpretka
  12. Gjender peshtyme e barkut
  13. Zorra e trash –Dega tërthore
  14. Lëkura përparës e barkut
  15. Zorra e trash –Dega e ngjitur (qe ngjitet përpjetë)
  16. Mbështjellësi i Zorres se hollë
  17. Krimbi zgjatues
  18. Pjesa e Ujit…

  ORGANET E TRETJES

  Aparati i Tretjes është Gyp i gjatë 10 deri ne 12 m, që përmes Kalimit shfaq Vazhdimet dhe Punët e tij të ngushtueme. Detyra e tij qëndron aty, të marr Ushqimin dhe përmes Paraardhësve fizik dhe kemikal te ndryshoj, kështu që Organizmi ne mënyrë te aftë për Marrje (-Aktivzimi pune) qendron. Tretja fillon me kasollën e Gojës, e dergon ne Grykë, Ezofag, Lukth, Zorrë të hollë, Zorrë të trash dhe përfundon ne Anus.
  Nga Umarah dhe Qyteti Islam më pëlqej kjo.

Share This Page