Sheqeri Në Gjak - Sëmundja Diabetes Mellitus (dm)

Temat në forum 'Mjekësi' Filluan nga Bukurmals, 7 Gusht 2011.

 1. Bukurmals

  Bukurmals

  i bashkuar:
  7 Gusht 2011
  Mesazhe:
  3,938
  Pëlqej të dhënat:
  9,694
  Poenat nga trofej:
  609
  SHEQERI NË GJAK - DIABETES MELLITUS (DM)

  Rrjedh nga greqishtja: Diabetes -depërtoj; mellitus -mjaltë, që njihet si Sëmundja e Sheqeri. Diabeti është çrregullimi i Metabolizmit që reflektohet në paraqitjen e sasisë jonormale të Glukozës në Gjak, si pasojë e rezistencës së Qelizave të Gjakut ndaj Insulinës apo si pasojë e sasisë së vogël të insulinës së sekretuar nga Pankreasi.

  [​IMG]

  Janë dy gjendje që mund të shkaktohen nga Diabeti i Sheqerit:

  1. Hypoglykemia (Mungesa e Sheqerit ne Gjak) dhe

  2. Hyperglykemia (tepër Sheqer ne Gjak)

  Terapia e ilaçeve mund të parandalojë Përparimin e mëtejshëm të Diabetit tek miliona Njerëz, të cilët kanë një stad të lart të rrezikshmërisë të Sëmundjes, shumë Studime sugjerojnë mënyrat e duhura për ta. Kjo lloj Sëmundje zhvillohet zakonisht në Moshë madhore dhe tek Pacientët, të cilët kanë Nivel të lartë të Sheqerit në Gjak, sepse Qelizat e tyre janë bërë rezistente ndaj Insulinës, Hormoni që stabilizon ngritjen e sheqerit në gjak.

  Të sëmurët me Diabet kanë më shumë mundësi dhe janë më të ekspozuar se një Njeri i shëndetshëm, të preken nga një Sëmundje e dytë, e cila përgjithësisht është shumë e kushtueshme për t’u mjekuar, ku mund të përmenden Sëmundjet e ndryshme të Zemrës apo Dëmtimet e Veshkës.

  SYMPTOMAT

  • Pacienti ha shumë
  • Pi shumë Ujë
  • Urinon shpesh
  • Era e Gojës i vjen Thartirë –Aceton
  • Lodhje
  • Pengesa të Koncentrimit
  • Pengesa të të pamurit
  • Ndoshta Humbje të peshës dhe Humbje nga Fuqia muskulore

  LLOJET E DIABETIT DHE FAKTORËT

  DIABETI TYP I (Insulin Mvarës)

  Diabetes mellitus Typ I më së shumti bie papritur tek Fëmijët apo të Rinjët e rritur. Ky Diabetes mellitus insulinë mvarës, karakterizohet nga Rënia ose Mungesa e prodhimit të Insulinës. Personat me Diabet Typ I, janë shumë të dobët ne Trup (vërehen).

  DIABETES MELLITUS II (joinsulinor mvarës)

  Diabetes mellitus Tip II është Sëmundje, që bie më së shumti tek të Rriturit mbi 40 vjet. Njerëzit e qëlluar ushqehen shumë me Yndyra dhe Embëlsi, vuajnë në Mbipeshë (vërehen të trashë dhe Qafëshkurtë) dhe lëvizin pak. Ky Diabet joinsulinor mvarës karakterizohet nga Rezistenca (qëndrueshmëria) e indeve trupore kundër veprimit insulinor, megjithëse zvogëlon tretjen e insulinës mund të ndodhë edhe bashkëjetesa me të.

  HYPOGLYKEMIA (Mungesa e Sheqerit në Gjak)

  Nëse Insulina apo Medikamenti teprohet, një person me Diabetes e len një Ushqim apo ndërmjetëzen mes saj –nuk e han,e sjell deri tek Hypoglykemia. Symptomet mund të vijnë:

  1. Ndjenja urie për Ushqim
  2. Ndryshim i Zërit dhe Agresiv
  3. Dhimbje koke, Dridhje
  4. Fluska
  5. Pengesa të pamurit, Marramendje
  6. Djersitje
  7. Pengesa të Koncentrimit
  8. Shenja të kuqe rreth Lekurës së Syrit
  9. Djersitje e ftohët
  10. Ndoshta edhe Humbje e Vetëdijes.

  Pasi që Hypoglykemia ne Rrezik paraqet, duhet të thirret Mjeku menjëher. Tek Pacienti sjellni shpejt një Pije (p.sh. 2 dl Cola, Lëngje apo një Gote Ujë me 1 Lugë sheqer) që të pijë. Tek Personat pavetëdije, sjellni 2 Kokrra sheqer.

  HYPERGLYKEMIA (tepër Sheqer ne Gjak)

  Nëse tepër yndyrshëm dhe shumë embël ushqehet apo tek Mungesa e Insulinës ne gjak, mund të sjell deri te Hyperglykemia. Munden Symptome të tilla të paraqiten, si:

  • Etje e madhe
  • Pollakisurie
  • Lodhje, Gjumësi
  • Pengesa të pamurit
  • Të fikët
  • Era I vjen Thartirë –Aceton
  • Ndoshta Pavetëdije.

  Edhe këtu paraqitet një Rrezik I jetës. Duhet menjëherë të informohet Mjeku. Tek Pavetëdija, Personi kthehet ne Krah i shtrirë.

  KOMPLIKIMET janë:

  -Varra që vështirë mjekohen
  -Rrezik i madh i Infarktit
  -Lëkurë e thatë
  -Skuqje
  -Dekubitus.

  [​IMG]

  MJEKIMI

  1. Ushqimi: Normalisht cdo Ditë 3-Ushqime dhe 2-3 ndërmjet të mirren.
  Edhe Hypoglykemia edhe Hyperglykemia sjellin ne Rrezik Jete.

  2. Medikamente
  Diabetes Typ I kontrollohet cdo Ditë dhe duhet të injektohet (kudo ne Trup).
  Diabetes Typ II mirren Tabletat rregullisht, por ska nevojë të kontrollohet cdo Ditë.

  3. Lëvizja trupore, duhet të jetë rregullt cdo Ditë …..

  Falënderimet i takojnë vetëm Allahut xh.sh. për cdo Gjë!
  Përktheu dhe përgatiti: Bukurmals
  Nga Qyteti Islam dhe Umarah më pëlqej kjo.
 2. Bukurmals

  Bukurmals

  i bashkuar:
  7 Gusht 2011
  Mesazhe:
  3,938
  Pëlqej të dhënat:
  9,694
  Poenat nga trofej:
  609
  DIABETES MELLITUS

  Diabetes mellitus i njohur si Diabeti, që është një çrregullim në menyrën që Trupi merr Energjin nga Ushqimet. Ndodh që:

  1. Kur nuk ka mjaft Insulin, Hormone që prodhon Pankreasi dhe që është esencial për të shfrytëzuar Ushqimin si duhet ose

  2. Kur Insulina, që prodhon Trupi nuk funksionon normalisht

  Glukoza është sheqer, që rezulton nga tretja e Ushqimeve. Kur Ushqimi tretet Glukoza hyn në rrjedhën e Gjakut dhe bartet tek të gjitha Qelizat në Trup. Qelizat më pas e përdorin Glukozen si lëndë djegëse >> ështe Energjia që mban gjallë Trupin e Njeriut.<<

  Insulina është çelësi që lejon hyrjen e Glukozës në Qeliza. Pa insulin Glukoza nuk mund të perdoret për Energji. Dhe në vend se të perdoret për Energji mbledhet në Gjak. Nivele të larta të Glukozes në Gjak munden me kalimin e Kohes të dëmtojn Enët e Gjakut, Nervat dhe Organet vitale. Disa Njerez me Diabet kane nevoj për injektim me Insulin për cdo dite, që të parandalojnë këto Komplikime.

  Ekzistojne tri Tipe të Diabetit:

  - Tipi 1

  - Tipi 2 dhe

  - Tipi gestational >Diabeti në shtatzani.

  Tipi 1 njihet si Diabet i mitur dhe tipi 2 njihet si Diabet i pjekur. Ne lidhje me shtatzenin e grave keto do te pershkruheshin si Diabet “pre-ekzistues”.

  Diabeti Gestacional zhvillohet gjatë shtatzenis thjeshte diku mes javeve 24 dhe 28 dhe në pergjithësi zhduket pas lindjes. Të gjitha llojet kane Simptome te ngjashme dhe Rezultate kur ka shume sheqer apo Glukozë në Gjak. Gjate shtatzenis Diabeti mund te shkaktoj Komplikime, qe prekin edhe Foshnjen. Këto probleme shmangen shume mire më vonë duke ndjekur në vijim:

  -Mbani nje Dietë speciale
  -Monitoroni Glukozën në Gjak
  -Mbaheni Programit të rregullt të Ushtrimeve fizike >Sport
  -Perdorni çdoherë Insulin kur e kerkon nevoja.

  LLOJET E DIABETIT

  TIPI 1 zakonisht fillon në Femijeri dhe ndodh atëher kur Pankreasi nuk është në gjendje te prodhoj Insulin dhe shprehet me Etje, Uri dhe Lodhje ekstreme. Trajtimi duhet përfshirë me Dietë, Ushtrime dhe Injektim te Insulines.

  TIPI 2 zakonisht shfaqet tek të Rriturit mbi moshën 40 vjeqare, ku në shumicën e rasteve jane Personat me mbipeshe dhe ndodh ateher kur Qelizat e Trupit bëhen rezistente ndaj Insulines. Shprehet me Etje dhe Urinim të shpesht. Trajtimi duhet perfshirë me Dietë, Ushtrime, Tableta për Diabet dhe Insulin -nëse Tabletat nuk kryejne pune.

  GESTATIONAL ndodh gjat shtatzënis në mes te Javëve 24 dhe 28, për shkak se shtatzenia shkakton që Qelizat e Trupit të behen rezistent ndaj Insulines. Edhe kjo shprehet me Plogështi, Etje dhe Urinim të shpesht dhe shpesh ndodh që të anashkalohet nga Grate gjat shatzenis. Trajtohet me Dietë te duhur per Gra shtatzena, Ushtrime dhe nganjeher Injektim te Insulines.

  DIABETES MELLITUS

  [​IMG]


  [​IMG]


  DIABETI TYP 1 shfaqet zakonisht tek Fëmijët dhe Rinia. Personat me këtë Diabet Typ 1 janë të dobët në Trup.

  DIABETES TYP 2 shfaqet më së shumti nga mosha 40, por ka raste edhe të mëhershme. Personat me Diabet Typ 2 janë mbipeshë.

  DIABETES GESTATIONAL kur ndërpritet, atëher paraqitet Diabetes Typ 2.

  [​IMG]


  [​IMG]


  [​IMG]


  Falënderimet i takojnë All-llahut xh.sh.

  Përgatiti: Bukurmals
  Mija, Qyteti Islam and Umarah like this.
 3. Bukurmals

  Bukurmals

  i bashkuar:
  7 Gusht 2011
  Mesazhe:
  3,938
  Pëlqej të dhënat:
  9,694
  Poenat nga trofej:
  609
  20 Ushqimet Per T’a Mundur Diabetin  Çka konsumoni mund të ndihmoj të kontrollohet dhe lufohet diabeti. Sa herë që shtyn karrocën e blerjes në supermarket, aty ju gjithashtu merrni vendim që shkon përtej asaj se a do të hash mish viçi apo diçka tjetër për dark. Në fakt mundemi lirisht të themi se aty ti zgjedh nëse dëshiron të jesh viktima apo fituesi. Ajo që vendos në karrocë përcakton nëse do të komprometohesh nga diabeti apo do të fillosh të kontrollosh e ndoshta edhe krejtësisht t’a mundësh atë.

  Kjo është arsyeja pse kemi bërë listën me 20 ushqimet që luftojnë diabetin. Pra, sa herë që shkon në ndonjë supermarket merr këtë list me vete dhe blej secilin artikull apo shumicën prej tyre.

  Hulumtimet tregojnë se nëse bënë disa ndryshime të rëndësishme në dietën tuaj – sikur të hash më shumë prodhime bujqësore (pemë dhe perime), më pak karbohidrate të rafinuara, më shumë proteina, dhe më shumë yndyra të mira – ti do ndihmoje në përmirësimin e kontrollit të sheqerit në gjak dhe shkurton rrezikun e komplikimeve të lidhura me diabeti. Mos bëj gabim të mendosh që vetëm një, dy apo edhe pesë nga këto ushqime do të ndryshojnë ty. Të duhen shumica apo të gjitha për të parë ndryshimin – po, mos harro edhe farat e lirit, pasi që së bashku përfaqësojnë një qasje të re ndaj të ushqyerit, një stil jete më shumë se sa thjeshtë një dietë.

  1. Mollet

  Për shkak se ato ofrojnë shumë dobi shëndetësore ti duhet t’i vësh në krye të dietës tuaj. Mollët në mënyrë të natyrshme me sasi të ulët të kalorive, ndërsa përmbajtja e lartë e fibrës (4 gram) të ngop, lufton kolesterinën e keqe, dhe ndërprenë luhatjet e sheqerit në gjak. Mollët e Kuqe dhe të Gjelbrat janë në mesin e top 10 frutave që kanë më së shumti antioksidues që luftojnë sëmundjet. Por mos harro, mos i qëro vetëm pastroj mirë, fërkoj me duar e mos i stërpik vetëm me ujë.

  2. Avokado

  E pasur shumë me yndyra gjysmë të ngopura shumë të dobishme për shëndetin, avokado ngadalëson tretjen dhe ndihmon të mbash sheqerin në gjak të mos ngritët pas ngrënies. Një dietë e pasur me yndyra të mira mundet edhe të të ndihmoj të zmbrapsësh rezistencën ndaj insulinës. Provo të futësh avokado të shtypur në sandviç në vend majonezës apo në bukë në vend të djathit.

  3. Elbi

  Nëse zgjedh elbin në vend të orizit të bardhë mund të zvogëlosh sheqerin në gjak pas ushqimit për deri 70% dhe ta mbash atë në nivel dhe palëkundur për orë të tëra. Kjo është për shkak se fibra e tretshme dhe përbërësit tjerë në elb në mënyrë dramatike ngadalësojnë tretjen dhe absorbimin karbohidrateve. Edhe orizi i kafenjtë nuk mund të krahasohet me elb. Shto supës elb, shërbeje në pjatë, zije apo përgatite në çfarëdo mënyre që të përshtatet.

  4. Fasulet

  Kur të planifikosh menytë mendo edhe për fasulen për së paku dy herë në javë. Fibra e tretshme në të gjitha llojet e fasuleve i vë kapak sheqerit të lartë në gjak. Dhe për shkak se ato janë të pasura me proteina, fasulet mund të zëvendësojnë edhe mishin kur mungon në pjatë.

  5. Mishi Lopës

  Po pra, mishi i lopës është i mirë për diabet nëse e zgjedh mishin pa dhjamë. Të konsumosh sasi të mjaftueshme të proteinës të jep ndjesinë se je i ngopur dhe i kënaqur, plus të ndihmon të mbash masën e muskujve nëse je duke humbur peshë e kështu metabolizmi juaj punon mirë.

  6. Frutat Kokerr

  Kur po flasim për manaferrat, boronica, dredhëzat etj. Ato, jo vetëm që janë të shëndetshme por vijnë me shije dhe ngjyra për shijen dhe kënaqësinë e cilido. Frutat kokerr janë përplot me fibër dhe antioksidues. Llojet e kuqe dhe blu gjithashtu përmbajnë përbërës natyral bimor që quhet anthocianine. Shkencëtarët besojnë se këto ndihmojnë në uljen e sheqerit në gjak duke përmirësuar prodhimin e insulinës. Vendos ca në një vend ku mund t’i arrish ka të sillesh në shtëpi apo edhe ngrijë që t’i konsumosh herëve tjera.

  7. Brokoli

  Kam shkruar artikull enkas për brokolin dhe dobitë shëndetësore, sidoqoftë, prapë po e përmend se brokoli ka plot fibër dhe është përplot me antioksidues (duke përfshirë këtu sasinë e vitaminës C të mjaftueshëm për një ditë në një shërbim). Por përveç tjerash është gjithashtu i pasur me krom, i cili luan rol të rëndësishëm në kontrollin afat-gjatë të sheqerit në gjak. Nëse veç nuk t’a kënda atëherë fshihe në supë (grije imët), pasta apo ushqime tjera që përgatit për shijen tuaj.

  8. Karotat

  Mos beso atë qe ke ndoshta ke dëgjuar që kinse karotat shpejt të rrisin sheqerin në gjak. Përderisa lloji i sheqerit që karotat kanë transformohet shpejt në sheqer në gjak, sasia e sheqerit në karota është tejet e vogël. Ky është lajm i mirë sepse karotat janë burim më i pasur në natyrë me beta-karotinë, i cili është i lidhur me ulje të rrezikut për diabet dhe kontroll më të mirë të sheqerit në gjak. Nëse nuk të hahen ashtu si janë pa i gatuar në asnjë mënyrë, atëherë urdhëro e përgatiti ashtu si dëshiron.

  9. Mishi i Pules apo Gjel Deti

  Varësisht mënyrës së përgatitjes ky mish mund të jetë shumë i shëndetshëm apo tejet i padobishëm. Mishi nga gjoksi është gjithmonë me më pak yndyrë (dhjam) se sa mishi si kofshët apo edhe krehët, pra ha gjoks pule apo gjel deti Por, sado shijshëm që të vije, kurrë mos e ha lëkurën për shkak të përmbajtjes së lartë të yndyrës që ka.

  10. Vezët

  Vezët janë një tjetër burim i shkëlqyeshëm jo i shtrenjtë i kualitetit të lartë të proteinës. Një apo dy vezë nuk do të rrisin kolesterinën dhe në të njëjtën kohë të mbajnë të ngopur dhe të kënaqur për orë të tëra. Një ushqim magjik si vezët kërkojnë pak punë në përgatitje. Spërkat tiganin me vaj ulliri, prit deri sa veja të flluskojë dhe rrotulloje shpejtë mbrapsht e pastaj… e din ti.

  11. Peshku

  Komplikimi më i rrezikshëm i diabetit është sëmundja e zemrës dhe nëse han peshk së paku një herë në javë mund të zvogëlosh rrezikun për 40 përqind, kjo është sipas studimit nga Shkolla Për Shëndet Publik të Harvard-it. Acidet yndyrore në peshk zvogëlojnë inflamacionin në trup – një kontribuues kryesorë në sëmundjet koronare. Përveç nëse je shtatzënë mos u brengos edhe aq shumë për ndotësit potencial kimik. Një shqyrtim i mundimshëm i literaturës shkencore për peshq dhe shëndeti njeriut i bërë nga hulumtuesit e Harvard-it ka arritur në përfundim se dobitë e ngrënies së peshkut janë shumë më të mëdha se sa rreziqet që shoqërojnë atë.

  12. Fara a lirit

  Këto fara të shndritshme ngjyrë kafeje godasin diabetin trefish: Janë të pasura me proteina, fibër dhe yndyra të mira ashtu të njëjtë me atë që gjendet te peshqit. Farat e lirit gjithashtu janë burim i magnezit, një mineral që është kyç në kontrollimin e sheqerit në gjak për shkak se ndihmon qelizat të përdorin insulinën. Farat a lirit të bluara prishen shpejt kështu që blej jo të bluara dhe bluaj nëse ke nevojë.

  13. Qumeshti dhe Jogurti

  Që të dyja janë të pasura me proteina dhe kalcium, për të cilat studimet tregojnë se ndihmojnë njerëzit të humbin peshë. Dietat (të ushqyerit) të cilat përfshijnë shumë ushqime prodhim qumështi (bylmet) luftojnë rezistencën ndaj insulinës, problem thelbësorë prapa diabetit. Gjej me pak yndyrë apo fare pa yndyrë. Nëse nuk t’a kënda shijen e qumështit atëherë provo 1 përqindësh. E njëjta vlen edhe për jogurtin (kosin) e cili gjithashtu ofron dobi të ngjashme.

  14. Arrat

  Për shkak të sasisë së lartë të fibrës dhe proteinës, kokrrat si arra the lajthit janë ushqim që digjet (tretet ngadalë) dhe miqësor ndaj sheqerit në gjak. Dhe, edhe pse ato përmbajnë mjaft yndyrë, ajo është yndyrë gjysmë e ngopur e mirë për shëndetit.

  15. Farat

  Ashtu si arrat, të gjitha llojet e farave – kungullit, lulediellit, susamit, – janë të mbushura me yndyra të mira, proteinë dhe fibër që së bashku punojnë të mbajnë poshtë sheqerin në gjak dhe shmangin sëmundjen e zemrës. Ato gjithashtu janë burim natyral i sterolve që ulin kolesterinën, po i njëjti përbërës që shtohet në disa margarinë për ulje të kolesterinës. Kështu që herëve tjera kur të shikosh film ose sport (futboll apo ku ta unë) mbush një enë dhe lëre afër se të duhet, dhe mos harro të mbushësh gjepat se prapë të duhen.

  16. Bollgur (qull tërshëre)

  A ke menduar se sa i mirë për shëndet është qulli tersheres? Kjo është për shkak se është i mbushur me fibër të tretshme, dhe kur përzihet me ujë, formon pastën. Ashtu si ngjitet në enë, në të njëjtën mënyrë formon një barrierë ngjitëse në mes të enzimave digjestive në stomakun tuaj dhe molekulave të amidonit në ushqimin tuaj. Në këtë mënyrë trupit tuaj i merr më shumë kohë të shndërroj karbohidratet që ke konsumuar në sheqer në gjak. Pra, qulli i tersheres nuk duhet harruar dhe është mirë të konsumohet në mëngjes.

  17. Vaji i Ullirit

  Edhe pse në sherohu.com mund të gjesh artikull të shkruar enkas për dobitë shëndetësore të vajit të ullirit, prapë këtu po përmendim të mirat shëndetësore të vajit të ullirit kur flasim për sheqer në gjak. Vaji i ullirit është ar! Në fakt, për shkak që përmban komponentë anti-inflamacion aq të fuqishëm saqë hulumtuesit e lidhin me aspirinën. Kjo mund të jetë një arsye se përse njerëzit që pasojnë dietë Mediterane – mënyrë tradicionale e të ngrënit ku vaji ullirit përdoret si në prodhime, në drithëra, ashtu edhe në mish - kanë përqindje të ulët të sëmundjeve të zemrës dhe diabetit, që të dyja janë të lidhura me inflamacion. Ndryshe nga gjalpi (tëlyen), yndyra e mirë në vaj të ullirit nuk rrit rezistencën ndaj insulinës dhe bile ndihmon në ndryshim (zmbrapsje) të saj. Vaji Ullirit gjithashtu ngadalëson tretjen kështu që ushqimi që ke ngrënë ka më pak gjasa të ngacmoj (rrit) glukozën. Hidhe në sallata, patate, pasta… gjithkund.

  18. Gjalp Kikiriku

  Një studim ka zbuluar së të hash gjalpë kikiriku humb apetitin deri në dy orë më gjatë se një meze me pak fibër dhe shumë karbohidrate, kështu duke e bërë këtë ushqim favorit të fëmijëve një aleat për humbje peshe. Yndyrat gjysmë të ngopura në gjalpë kikiriku gjithashtu ndihmojnë në kontrollimin e sheqerit në gjak. Pra, përveç se të ndihmon kundër diabetit gjalpi i kikirikut është i mirë për ata të cilët nuk mund t’i bëjnë ballë dëshirës për të ngrënë ka të sillen derisa në të njëjtën kohë dëshirojnë të humbin peshë.

  19. Bukë Nga Gruri i Plotë

  Të hash bukë të bardhë është gati njëjtë sikur të hash sheqer kur bëhet fjalë për ngritje të sheqerit në gjak. Kështu pra nëse hani shumë nga buka e bardhë (e këtu përfshihen edhe kiflet e pitet), thjeshtë ndrysho në bukë nga drithi i plotë (bukë nga mielli i grurit të plotë) dhe kjo mund të të ndihmoj të përmirësosh ndjeshmërinë ndaj insulinës. Në një studim të afër 1000 burrave dhe grave është parë se sa më i lartë ishte konsumimi i ushqimeve nga drithërat e plota aq më e mirë ishte ndjeshmëria ndaj insulinës dhe stabiliteti i sheqerit ne gjak.

  20. Patatet e Embla

  Në vend të patates së pjekur të bardh zgjedh pataten e ëmbël dhe do të kesh rritje të sheqerit në gjak për 30 përqind më pak. Patatet e embla janë të mbushura me materie ushqyese dhe fibër që lufton sëmundjet e që gati 40 përqind e saj (fibrës) është e llojit që ulë kolesterinën dhe ngadalëson tretjen. Ato janë gjithashtu ekstra të pasura me karotide, pigmente me ngjyrë të verdhë dhe ngjryrë portokalli që luajnë rol të rëndësishëm në përkrahje të trupit në përgjigje ndaj insulinës. Sikur kjo të mos mjaftonte ato janë gjithashtu të mbushura me përzierje natyrale bimore të acidit klorogjenik, i cili gjithashtu ndihmon në zvogëlimin e rezistencës ndaj insulinës.
  Qyteti Islam i pëlqen.

Share This Page